Promo
53

VDL Bus & Coach: Promocija Futura autobusa u BiH

Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, koja u segmentu prodaje novih i polovnih autobusa u BiH ima skoro 20 godina iskustva, je u proteklih deset dana u nekoliko bh. gradova organizovala svojevrstan roadshow sa vozilom VDL Futura FHD2.

Inače, ova kompanija je generalni zastupnik, distributer i serviser poznatih svjetskih marki VDL Bus & Coach, ISUZU i KRONE za Bosnu i Hercegovinu.

Za ovu priliku kompanija Sejari d.o.o. je odabrala model VDL Futura FHD2 kao demo vozilo koje je prezentovala detaljno prijevozničkim kompanijama u Banjoj Luci, Tuzli, Međugorju i Sarajevu.

Aktivno učešće na roadshowu je uzelo i oko 60 autobuskih prijevoznika te turističkih agencija. Svi prisutni su na prezentacijama mogli čuti nešto više o VDL-u kao brendu, njegovoj ponudi autobusa uz osnovne značajke te pokoju interesantnu informaciju koja ga odvaja od konkurencije.

Siebren de Boer, VDL Bus & Coach menadžer prodaje za Istočnu Evropu, je tokom ovog događaja rekao: "Osim atraktivnog izgleda, odličnih performansi motora i mjenjača i male potrošnje goriva, VDL se od ostale konkurencije izdvaja i sa garancijom za svoja vozila. VDL autobusi su kompletno napravljeni u Evropskoj uniji i sa kompletnim evropskim komponentama, te kao takav jedini na tržištu autobusa nudi standardnu garanciju na kompletno vozilo i motor od tri godine ili 300.000 kilometra."

Veliki broj prisutnih u ova četiri grada je iskoristio i priliku da tokom testnih vožnji i lično sjednu za volan, te isprobaju kvalitete i performanse prikazanog vozila.

Ekskluzivna unutrašnjost

Radni prostor vozača je opremljen kožnim Isri sjedištem, baš kao i suvozačko, a centralno mjesto zauzima multifunkcionalni volan. Kamera za vožnju unazad te sigurnosne ADAS (Advanced driver assistance systems) funkcije su standard.

Putnički prostor je urađen u imitaciji parketa uz sjedišta u crveno-crnoj kombinaciji luksuzne tkanine i kože. Od ostalih karakteristika možemo spomenuti Bosch audio/video sistem, dva monitora, mikrofon za vozača i suvozača, toalet, multifunkcionalni set iznad svakog sjedišta, sisteme klime i grijanja te pripremu za vozačku kabinu.

Organizator je istakao da je zadovoljan odzivom i interesom koji je pokazan za VDL proizvode i spomenuti model te se nadaju da će prodaja novih i polovnih VDL vozila na teritoriji Bosne i Hercegovine nakon ovog roadshowa krenuti u znatno većem broju.