auto
0

Varijacija na temu Ferarri Enzo

Klix.ba
Honda je predstavila koncept sportskog automobila, koji se prema klasi, preformansama i izgledu nameće kao logičan nasljednik legendarnog NSX-a.

Honda NSX se na tržištu nalazi od sada već davne 1989. godine, te je kroz godine prolazila veliki broj kura poboljšavanja, ali će ovo do sada biti najradiklanija izmjena.

Koncept trenutno nosi ime HSC te ga pokreće temeljito prerađeni 3.2 litreni V6 agregat koji se i sada ugrađuje u NSX ali ovdje razvija preko 300 KS.

Performanse će biti poprilično divlje iako agregat i nije u skladu sa izgledom, koji neodoljivo podsjeća na čak 300 KS snažnijeg Ferarrija Enzo. Dobre performanse će prije svega obezbjediti perolaka konstrukcija od karbonskih vlakana i aluminija.

Komforan smještaj će imati također veliku ulogu tako da će u unutrašnjosti mjesto naći i multimedijalni sitem nalik BMW-ovom iDrive-u.

Pored ovoga vozačev posao olakšava i mjenjač sa polugama na volanu te digitalni displej koji prikazuje slike iza automobila te olakšava vožnju unatrag.

Ipak već su počele kružiti i prve glasine da u vrhu Honde nisu zadovoljni dizajnom HSC-a, te da je potrebno nešto što će još više nadživjeti vijek NSX-a. Iz Honde kažu da je sada HSC izuzetno atraktivan ali ih brine da li će se ljudi za njim okretati i nakon 15 godina, za koliki se period predviđa proizvodnja ovog modela, te se govori da na crtaćim pločama Hondinih dizajnera postoje već dva riješenja, ali nažalost nijedno nije ovaj HSC.