{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uspjeh Citroenove DS linije modela

19.4.2012. u 09:06
1
11
Uspjeh Citroenove DS linije modela
1
Samo dvije godine nakon uvođenja DS linije modela, a koja se sastoji od popularnih DS3 i DS4, te novog DS5, Citroen je širom svijeta prodao preko 200.000 primjeraka ovih automobila.

Prije svega treba istaći da su DS modeli svojevrsne prestižne verzije modela C3, C4 i C5, te da u skladu sa tim imaju i imidž dostojan statusnog simbola. Ovako dobri prodajni rezultati posebno su pohvalni kada se uzme u obzir da je riječ o modelima koji nisu na akcijama i sniženjima, već uvjerljivo drže svoju vrijednost.

Kako bi na dostojan način proslavio ovako dobre rezultate Citroen je u Velikoj Britaniji organizovao posjetu 10 gradova u koloni sa svim DS modelima, usput djeleći uskršnja jaja javnosti. Uz to, Citroen je organizovao i privlačnu nagradnu igru preko facebooka i Twittera, gdje su posjetioci mogli osvojiti 200 funti.

Frédéric Banzet, direktor marke Citroën je prokomentarisao: “Ako se ijedan velikoserijski proizvođač može odlučiti na ovako smione poteze, onda je to Citroën. Citroën je jedina marka koja je mogla u svojim salonima ponuditi dva tako dijametralno suprotna automobila kao što su 2CV i DS. Nova linija DS modela se pokazala kao izuzetan uspjeh, ali Citroën ne namjerava odmarati na plodovima dosadašnjih uspjeha, nego obećava još više iznenađenja u skoroj budućnosti."


Uspjeh DS modela će se nastaviti sigurno nakon što budu predstavljeni izuzetno kapacitetnom Kineskom tržištu tokom ove godine, a upravo na sajmu automobila u Pekingu biće predstavljen fascinantni konceptni automobil Numero 9, koji predstavlja najavu za serijski model DS9. Upravo će DS9 najaviti i nova tri DS modela u ponudi, i to poslovnu limuzinu C segmenta, SUV i prestižnu limuzinu D segmenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: