auto
0

Tuzla dobila Peugeot Blue Box

Sarajevo-x.com
U prisustvu preko 200 zvanica, poslovnih partnera, medija i prijatelja, jučer je u Tuzli zvanično otvoren prvi Peugeot Blue Box u Bosni i Hercegovini.

Ovaj koncept prodajnih objekata Peugeot koristi na globalnom nivou a podrazumijeva unificirane, stilski uređene objekte namijenjene kupcima i automobilima. Blue Box je zamišljen tako da maksimizira utisak prostora, posjetiocima olakša kretanje i posjetu učine ugodnom i dobrodošlom. Jednostavni putokazi kroz prostor doprinose dostupnošću svih oblika ponude i usluge Peugeota. Koncept prodajnih objekata Blue Box, Peugeot je uveo 2001. godine i danas ga primjenjuje u više od 50 zemalja svijeta.

"Na samom ulazu, zahvaljujući prepoznatljivom stilu Peugeota,Tuzla je dobila jedan ovakav atraktivan objekat. Zaposlenici auto centra "Morankić“ pobrinuće se da odgovore na zahtjeve kupaca koji su i do ovog trenutka pokazali veliku zainteresovanost za Peugeot vozila“ istakao je Salih Morankić, vlasnik AC "Morankić“, prvog ovlaštenog Peugeot koncesionara u Tuzli, dodajući da oni svojim klijentima mogu ponuditi kompletnu uslugu prodaje vozila i rezervnih dijelova, te servisiranja vozila.

Otvaranju Blue Boxa u Tuzli prisustvovao je i specijalni gost iz Francuske, Peugeotov regionalni menadžer Jose Cavanillas, koji je istakao da kompanija Peugeot Bosnu i Hercegovinu posmatra kao značajno tržište sa velikim potencijalom i kako mu je veliko zadovoljstvo što se otvaranjem Blue Boxa i BiH uključuje u Peugeotov globalni trend pružanja. Cavanillas je još istakao kako je za Peugeot izuzetno bitna izgradnja povjerenja kod kupaca koja se može dobiti samo pouzdanim, profesionalnim i otvorenim pristupom kupcima.

Otvoreni Blue Box u Tuzli zajedno sa prostorom za parking prostire se na površini od 1200 m² . U sklopu Peugeot Blue Box-a AC "Morankić“ smješten je moderni prodajni salon, prodavnica rezervnih dijelova i servis vozila za dijagnostiku, mehaniku i elektriku. PEUGEOT Blue Box AC "Morankić“ nalazi se u ulici M. Popovića Đurina 76 na samom ulazu u Tuzlu.