Sjajna transformacija
30

Zyrus pripremio fenomenalan body kit za Volkswagen ID. Buzz

D. B.
Kompanija Zyrus Engineering je poznata po svojim ekstremnim projektima te nudi modifikacije skupocjene automobile poput Lamborghini Huracana i Porsche Taycana, no na red je došlo nešto sasvim drugačije.

Novi Zyrusov projekt baziran je na Volkswagenovom električnom kombiju ID, Buzz. Riječ je o duhovnom nasljedniku voljenog Type 2 microbusa kojeg su entuzijasti fantastično prihvatili, a direktor Zyrus Entineeringa Radni Molhampour je rekao da je želio kreirati zabavan body kit za ovaj električni kombi.

"Volimo se zabavljati i želimo biti drugačiji, tako da smo ovaj koncept predstavili nekim od naših kupaca koji su već naručili automobil, a sada su i na listi za body kit koji smo dizajnirali s BlackfishDesignom. Pomislili smo da bi bilo sjajno ponuditi naš Z Buzz širom svijeta. Svakodnevne vožnje u školu i u kupovinu ne moraju biti dosadne misije", izjavio je Molhampour.

Body kit je predstavljen nizom rendera, a čine ga prednji blatobran sa spliterom i bočnim krilcima za povećanje downforcea, pragovi koji daju kombiju bolji izgled i utječu na aerodinamiku što rezultira povećanjem dometa, a nazad se nalaze karbonski spojler i difuzor. Svaka komponenta je ručno izrađena i savršeno odgovara ID. Buzzu. Iz Zyrusa kažu da je moguće izabrati završnu obradu visokog sjaja i mat za sve aerodinamičke komponente, ali se mogu dobiti i u boji karoserije.

"Električna mobilnost ne mora biti dosadna. Novi karbonski body kit promoviše zabavan identiten i jedinstvenost u svakodnevnoj vožnji", navode iz kompanije.

Cijena Z Buzz body kita iznosi 11.900 dolara. dok felge koštaju 4.999 dolara. Sve komponente će se moći kupiti i odvojeno od početka 2023. godine.