Modificirana verzija
340

ZUBR predstavio Ladu Nivu Monster, košta 44.000 eura

D. B.
U julu prošle godine Lada je predstavila najbolji model Niva Bronto kao svoj najsposobniji produkcijski terenac, no Nivina platforma se lako može nadograditi, što je iskoristila njemačka kompanij ZUBR.

ZUBR je predstavio značajno modificiranu Nivu koju je nazvao Niva Monster. Riječ je o manjem terencu s poboljšanim ovjesom, koji mu omogućava da bude 150 mm više odignut od tla u odnosu na standardnu Nivu, tako da ukupni klirens iznosi 235 mm. Niva je dobila masivne Hankook Dynapro MT gume i vanjski usis zraka, tako da se može kretati i dublje u vodi nego ranije.

Lukovi točkova su širi kako bi bilo dovoljno mjesta za off-road gume, a novi mat crni branici pomažu kod prilaznog i odlaznog ugla. Rezervni točak je postavljen na vratima prtljažnika.

Unutrašnjost je u mat zelenoj boji, a specijalna boja štiti karoseriju od hrđe i dubokih ogrebotina. Okrugla LED svjetla su zadržana s originalnog modela.

Ispod haube je sve fabričko, tu je i dalje stari 1,7-litarski atmosferski četverocilindrični motor koji razvija 82 KS i 129 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri točka preko petostepenog manuelnog mjenjača.

Modificirana Niva u Njemačkoj košta 44.000 eura.

Vezani članci