{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


FOTO
/
Vožnja Audija A1 na preko 320 km/h

S
Sarajevo-x.com
21.7.2011. u 11:37
0
8
Vožnja Audija A1 na preko 320 km/h
0
Za sve one koji su ostali impresionirani unikatnim Audijem A1 Clubsport Quattrom sa 500 KS, ugledna tunerska kuća MTM ponudila je adekvatnu zamjenu sa jednakom količinom snage.
Tradicionalno okupljanje "Nardo Highspeed" posvećeno obaranju brzinskih rekorda na poznatoj stazi Nardo na jugu Italije, tunerska kompanija MTM iskoristila je za predstavljanje ali i testiranje njihovog posljednjeg uratka.

U uglednom društvo ostalih tunera kao što su 9ff, G-Power, SpeedArt i MKB, kompanija MTM predstavila je Audi A1 Nardo Edition čiji motor proizvodi supersportskih 500 KS i čak 600 Nm okretnog momenta.

Ono što je impresivno, ali i zastrašujuće, je činjenica da se sva ova silna snaga prenosi samo na prednje točkove, i to putem 6-stepenog ručnog mjenjača sa djelimičnom blokadom diferencijala.

Iako tolika količina snage samo na prednjim točkovima u ovako malom automobilu zvuči suludi, to ne sprječava MTM-ov A1 da do 100 km/h ubrza za samo 4,5 sekunde, a sa ubrzavanjem stane tek pri 324 km/h.

Također, zanimljivo je da je jedina izmjena na području aerodinamike bila ogradnja pokrivača na ročkove, kako bi se smanjio otpor i vrtloženje zraka pri visokim brzinama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: