Još agresivniji
16

Vorsteiner pripremio body kit za Lamborghini Urus

Klix.ba
Lamborghini Urus je već jedan od najžešćih SUV-ova na cestama, ali je tuner Vorsteiner pripremio body kit koji ga čini još agresivnijim.

Vorsteiner će prodaju novih komponenti započeti početkom 2019. godine te već prima narudžbe. Body kit uključuje istaknutiji niži spliter, velike promjene na poklopcu motora od karbonskih vlakana gdje se nalazi centralni ventilacijski otvor, istaknutije pragove i Vorsteinerove naplatke s pet krakova koji se završavaju u obliku slova "v".

Za stražnji dio automobila je pripremljen veći spojler na krovu i ukras spojlera koji se nalazi na vratima prtljažnika. Tu su i karbonski detalji na stražnjem braniku, a mnogo veći difuzor se nalazi oko izduvnih cijevi.

Vorsteinerove modifikacije su bile fokusirane na izgled, tako da performanse nisu mijenjane. Urus tako i dalje pokreće 4,0-litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 641 KS i 850 Nm obrtnog momenta, a uparen je s osmostepenim automatskim mjenjačem. SUV ima pogon na sva četiri točka te od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,59 sekundi.

U skoroj budućnosti će se pojaviti i hibridna verzija, vjerovatno 2019. godine. Koristit će 4,0-litarski V8 motor, ali s električnom asistencijom te će ova kombinacija isporučivati oko 680 KS i 850 Nm obrtnog momenta.

Lamborhini će 2020. godine pokrenuti trkaću seriju za Urus, a utrke će se održavati u Evropi i na Bliskom istoku. Bit će kombinacija cestovnih i off-road dionica kako bi se naglasile mogućnosti SUV-a na svim terenima.