Nudi nove mogućnosti
12

Volkswagen Transporter njemačkih tunera je spreman za off-road avanture

D. B.
Njemački tuneri Delta4x4 i Seikel su pripremili niz komponenti kako bi učinili Volkswagen Transporter T6 i T6.1 boljim vozilom za off-road avanture.

Tuneri pomoću svojih komponenti podigli kombi za 30 mm pomoću specijalnih Bilstein opruga i amortizera, a tu su sada i 18-inčne felge klasičnog dizajna. Kombi je dobio i zaštitu motora i mjenjača, a zaštita podvozja štiti diferencijal i rezervoar goriva. Tu je sada i odbojnik koji se proteže odozdo i preko prednjeg branika, a opciono je moguće dobiti i dva LED svjetla. U ponudi je i opcioni izduvni sistem koji ne utječe na off-road performanse vozila.

Volkswagen je predstavio osvježeni T6.1 prošle godine, poboljšana verzija kampera California je debitovala nekoliko mjeseci kasnije. Promjene uključuju 10,25-inčni digitalni klaster, 9,2-inčni ekran infotainment sistema, LED svjetla, poboljšane sigurnosne sisteme i drugo.

Nova generacija Transportera je u fazi razvoja, a koristit će Volkswagenovu MQB platformu. Što se tiče pogona, očekuju se benzinske, dizelske i plug-in hibridne opcije.