Tuning
43

Urban Truck predstavio svoj Land Rover Defender Ultimate RS

Klix.ba
Britanski tuner Urban Truck je objavio detalje i fotografije svog novog "proizvoda", a to je Land Rover Defender Ultimate RS.

Urban Truck se specijalizovao za modificiranje Land Rover Defendera, a za svoj najnoviji projekt su iskoristili GM-ov 6,2-litarski LS3 V8 motor koji je dostupan u nekoliko verzija koje isporučuju od 430 do 500 KS uz 540 Nm obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na obje osovine putem sedmostepenog automatskog mjenjača sa elektronskim modulom.

Osim američkog motora, Defender je doživio i druge velike promjene, uključujući velike izduvne cijevi od nehrđajućeg čelika, potpuno crni eksterijer, crvena kočiona kliješta, zatamnjena stakla, ventilacijske otvore na poklopcu motora, novu prednju masku, 18-inčne naplatke sa Yokohama gumama, Bilstein amortizere, zaštitni kavez i sportske opruge koje spuštaju vozilo za 5 cm.

U unutrašnjosti se nalazi Alpine satelitski navigacijski sistem, Recaro Sportster CS sjedišta s grijačima presvučena Nappa kožom, a isti materijal je korišten za presvlačenje instrument table i upravljača.

Defender Ultimate RS je dobio i aluminijske ručke na vratima, Momo upravljač, stražnje parking senzore i Alpine subwoofer.

Vezani članci