Kutija za trkanje
56

Urban nudi Mercedes-AMG G63 sa 700 konjskih snaga

Klix.ba
U britanskoj tuning kompaniji Urban Automotive misle da snaga najsnažnijeg standardnog modela jednostavno nije dovoljna. Hm...

I dok bogati svijet čeka da Mercedes-AMG predstavi svoju legendarnu terensku "kutiju" s oznakom G63 S, možda i još snažniji hibridni G73, u britanskoj tuning kompaniji specijalizovanoj za dorađivanje luksuznih SUV-ova nekoliko proizvođača za nestrpljive kupce pripremili su sveobuhvatan paket poboljšanja nakon kojih karbonom "umotan" aktuelni "G-Wagen" gura/vuče V8 motor u koji je "ugurano" 700 konjskih snaga.

Iza naglašeno proširenih blatobrana, ispod kojih su smješteni novi 23-inčni točkovi, krije se AMG-ov 4-litarski V8 biturbo motor koji u ovom slučaju umjesto standardnih 585 KS i 850 Nm najvećeg obrtnog momenta (što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi i 240 km/h) raspolaže sa 700 KS koje se na obje osovine distribuiraju posredstvom 9-stepenog automatskog mjenjača.

U Urban Automotive nisu objavili performanse svoje kreacije koja se krije iza naziva G63 700S, ali s obzirom na znatno smanjenje mase koje je rezultat naglašene upotrebe karbona ne treba sumnjati da će njihova "kutija" ubrzavati još bolje i imati još veću maksimalnu brzinu.

Nisu objavili ni cijenu, što kupcima ovakvih automobila zasigurno i nije informacija koja je vrijedna spomena.