Tuning
2

U Vorsteineru misle da Audi R8 treba izgledati agresivnije

Piše: E. T.
S tri nove karoserijske komponente tuning kompanija Vorsteiner kupcima nudi Audijev supersportski model R8 koji, ruku na srce, izgleda znatno agresivnije.

Iako se većina slaže da Audijev model R8 već iz tvornice izgleda kao automobil na kojem ništa ne treba dodavati ili oduzimati, u tuning kompaniji Vorsteiner zaključili su da još uvijek ima kupaca koji misle da bi aktuelni R8 trebao izgledati "ratobornije".

Vorsteinerove karoserijske komponente za R8 uključuju redizajniran metalizirani prednji spojler, znatno veći zadnji difuzor zraka i veliki fiksni zadnji spojler. Drugačija je i maska hladnjaka na kojoj više nema mjesta za registarsku tablicu. U Vorsteineru su zamijenili i standardne felge, a cijela je priča "začinjena" posebnom sivom bojom karoserije.

Sve spomenute karoserijske komponente napravljene su od karbona i lako se instaliraju. Cijena prednjeg spojlera iznosi 2.540 eura, za zadnji difuzor treba izdvojiti 3.106, a za zadnji spojler 2.729 eura.

Kad smo već kod Audija R8, pokreće ga 5,2-litarski atmosferski V10 motor, ali je iz Audija najavljeno da bi se automobil uskoro mogao dobiti i s manjim 2,9-litarskim biturbo V6 motorom koji se već nudi u Porscheovom modelu Panamera i nudi 440 KS.

Slabiji i jeftiniji biturbo R8 u prodajnim salonima Audija trebao bi se pojaviti naredne godine.