U njemačkoj tuning kompaniji misle da i Volkswagenovi kombiji mogu biti zabavni

U njemačkoj tuning kompaniji misle da i Volkswagenovi kombiji mogu biti zabavni
11
E. L.
10.2.2020. u 11:53
5
komentara
11

dijeljenja
1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8
U njemačkoj tuning kompaniji ABT temeljito su se pozabavili Volkswagenovim nedavno redizajniranim trojcem Transporter/Caravelle/California.
Nekoliko sedmica nakon što je u tuning kompaniji ABT Sportsline predstavljena opcija za Volkswagenov kombi T6.1 kojom dvolitarski četverocilindarski turbodizelski motor razvija 226 konjskih snaga i 490 Nm najvećeg obrtnog momenta, u Kemptenu su predstavili i ostatak ponude kojom i radni i paradni VW-ovi kombiji izgledaju i "voze" mnogo bolje.

U ABT-u pored spomenutog snažnijeg motora, što je postignuto rekalibriranjem centralne upravljačke jedinice, nude i nove 19 ili 20-inčne aluminijske felge na kojima su znatno šire i pliće gume, a iza nove "obuće" krije se Bilsteinov adaptivni ovjes kojim podnica kombija može biti bliža tlu od 40 do čak 70 milimetara.

Komplet aerodinamički optimiziranih karoserijskih komponenti uključuje redizajniran prednji odbojnik s dodatnim spojlerom, obloge pragova, redizajniran zadnji odbojnik s difuzorom i spojler na petim vratima, a drugačiji su i završeci izduvnog sistema.



Sve komponente mogu se instalirati i na VW T6.1 s većim međuosovinskim rastojanjem, a u Kemptenu nude i opciju s kojom je snaga slabijeg turbodizelskog motora sa 150 podignuta na 180 KS s kojima stiže i 400 Nm najvećeg obrtnog momenta.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...