Tuning
3

TopCar pripremio Mini Cooper S Bully

Klix.ba
Ruska tuning kompanija TopCar ovaj put nije tražila način da u motor Coopera S "ubaci" dodatne konjske snage, ali je umjesto toga spremila odličan optički tuning kit koji se po cijeni od 4.375 eura može naručiti za prethodnu generaciju Minijevog Coopera S.

Priča počinje sa novim karoserijskim elementima koji uključuju redizajniran prednji i zadnji odbojnik sa drugačijim difuzorom zraka, raskošno proširene prednje i zadnje blatobrane, nove obloge pragova i aluminijsku masku hladnjaka.

U cijenu je uključena i posebna tamnozelena boja karoserije. Za zadnji prigušivač sa dvostrukim završecima iz produkcije poznate kompanije Remus TopCar traži dodatnih 592 eura, a cijena seta crnih 18-inčnih ojačanih felgi zajedno sa gumama iznosi 2.500 eura.

Uz Cooper S Bully u ponudi su i Brembo kočnice sa bušenim prednjim diskovima za 2.375 eura. Rezultat saradnje TopCara sa kompanijom Mansory u ovom slučaju je korištenje nappa i krokodilske kože kojom je obložena unutrašnjost Minija. "Tačku na i" stavljaju karbonski dodaci u zelenoj boji, a sve zajedno nudi se za dodatnih 7.000 eura.