Bolji izgled i više snage
8

Techart transformisao Porsche 911 Turbo S u rivala McLarenu 720S

D. B.
Techart, istaknuti tuner Porscheovih modela, kompletirao je još jedan projekt koji je bazirao na modelu 911 Turbo S.

Porscheovi teaseri objavljeni u proteklom periodu nagovještavaju skoro predstavljanje potpuno novog modela 911 GT3. U poređenju sa standardnom 911 Carrerom i 911 Turbo, novi GT3 će biti više fokusiran na stazu, imat će agresivnije aerodinamičke komponente i bolje performanse, no za one koji ne mogu čekati novi GT3, Techart je pripremio niz poboljšanja za novi 911 Turbo S koja se odnose na unapređenje performansi i izgleda.

Techart je dizajnirano novi aerodinamični body kit,a samo prednji dio je sastavljen od 14 dijelova koji mijenjaju originalne fabričke komponente i koji mogu biti dobijeni u različitim bojama,a tu su i mat ili sjajni karbonski elementi.

Vanjski izgled unapređuju i novi pragovi, karbonski usisnici zraka i bočni retrovizori, krovni spojler, krilca, stražnji difuzor s pet peraja i novi stražnji spojler. Treba reći da su varijabilni prednji i prilagoljivi stražnji spojler zadržani.

Automobil je dobio nove 20-inčne felge naprijed i 21-inčne nazad.

Osim izgleda, Techart je povećao snagu motora koji sada razvija 710 KS i 899 Nm obrtnog momenta, što je više za 60 KS i 99 Nm obrtnog momenta. Porsche 911 Turbo S sada snagom parira McLarenu 720S.

U Wet modu vožnje snaga se smanjuje ukoliko sistem otkrije da se automobil kreće u vlažnim uvjetima.

Tunirani 911 Turbo S bi trebao biti brži od standardnog kojem je za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno 2,6 sekundi u slučaju modela s Chrono paketom, a maksimalna brzina iznosi 330 km/h.

Ne samo da Techartov Porsche ima više snage nego stvara i agresivniji zvuk zahvaljujući novom sportskom izduvnom sistemu s prilagodljivim ventilima.

Vezani članci