Tuning
0

Šestica u viziji AC Schnitzera

Klix.ba
Nakon što je BMW napokon u svoju ponudu ubacio jedan zaista reprezentativan veliki coupe, ugledni tuner je tržištu ponudio svoju preradu nove serije 6.

Prvo što ćete primjetiti na ACS6 su svakako impozantne felge od lake legure i to promjera 20 inča na koje su montirani pneumatici dimenzija 245/35 na prednjoj osovini i 285/30 na zadnjoj. Iz Schnitzera su najavili da već pripremaju još veće naplatke u dimenziji od 21 inča.

Sportske cestovne performanse, koje i u serijskom modelu vrijede za vrhunske, su dodatno poboljšane približavanjem karoserije asfaltu za 25 milimetara zahvaljujući kraćim oprugama i sportskim amortizerima.

Optički tuning je zaokružen kompletnim aerodinamičkim kitom koji sadrži prije svega agresivan prednji spojler koji šestici daje izgled prave cestovne zvijeri. Aerodinamiku poboljšavaju i bočni dodaci na mjestu pragova i naravno repni spojler povećanih dimenzija.

Potpuni ugođaj za oko je i velika pažnja posvećena sitnicama, a koja se ističe LINE paketom hromiranih detalja. Prigodnu zvučnu kulisu će obezbjeđivati novi ispušni lonci sa ovalnim hromiranim završecima koji se savršeno ukpalaju sa cijelim dizajnom tuning paketa.

Kraj radova na seriji 6 u AC Schnitzeru je bio kada je i interijer prošao kroz njihove ruke, a ukratko sada se tu mogu naći još kvalitetniji materijali, umeci od karbona I obilno upotrebljenog aluminija, a najviše pažnje će svakako privalačiti novi sportski upravljač.

BMW
Vezani članci