Boja nije za svakoga
71

Roze BMW M4 Competition dolazi iz radionice DarwinPRO Aerodynamicsa

D. B.
Roze vjerovatno nije među najpoželjnijim bojama kada je riječ o izboru većine vlasnika, no ipak ima onih koji je biraju. Primjer je BMW M4 Competition, koji je prošao tretman u radionici tunera DarwinPRO Aerodynamics.

Riječ je o tuneru specijaliziranom za ekstremne body kitove, a vlasnik je pored komponenti naručio i roze foliju. Hauba koja sadrži karbonska vlakna košta 2.500 dolara.Ispod se nalaze jantarna LED dnevna svjetla, koja podsjećaju na ona koja ima BMW M4 CSL, model više fokusiran na performanse, koji je prije nekoliko sedmica postavio novi rekord na Nurburgringu.

Tuner je ugradio i karbonsko stražnje krilo, čija cijena iznosi 2.150 dolara. Krilo ima unikatni dvoslojni dizajn, a godnji dio je podijeljen na pola. Krajnje ploče izgledaju oštro i dodaju estetiku završnoj obradi, tako da automobil izgleda privlačnije te stvara više downforcea.

Fotografija unutrašnjosti nema, no sjedišta imaju stražnje karbonske dijelove koji koštaju 1.900 dolara.

Poboljšanja performansi coupea nema, tako da ovaj M4 Competition i dalje pokreće 3,0-litarski S58 twin-turbo redni šestak, koji razvija 503 KS i 650 Nm obrtnog momenta.

Vezani članci