Ideja mnogo obećava
2

Prior Design već razmišlja kako poboljšati izgled BMW-a Serije 8

Klix.ba
BMW-ov najnoviji i najbolji coupe, Serija 8, već je u proizvodnji te je dostupan na nekim tržištima širom svijeta, a kompanija Prior Design je pronašla način kako da unaprijedi njegov izgled.

Serija 8 se proizvodi u postrojenju Dingolfing u Njemačkoj uz Seriju 5 i Seriju 7, a njena najsnažnija verzija dosad je M850i xDrive sa 4,4-litarskim V8 motorom koji razvija 530 KS. Dok strpljivo čekamo M8 koji bi trebao isporučivati više od 600 KS, pojavio se tunerski projekt namijenjen "oživljenoj osmici".

Svoju pažnju Seriji 8 je posvetila kompanija Prior Design koja je dobro poznata u autoindustriji po svojim body kitovima. Dosad smo vidjeli impresivne projekte koji su bili namijenjeni Audiju RS6, Dodge Challengeru, Mercedes-AMG GT modelu pa i Teslinom Modelu S, a sada je tuner svoju ideju za Seriju 8 pretvorio u render. Mora se priznati da izgleda zaista obećavajuće.

Prvi digitalni uvid otkriva da će coupe imati još agresivniji dizajn eksterijera sa širim lukovima točkova, dodatnim pragovima, malim fiksnim stražnjim spojlerom te poklopcem motora s ventilacijskim otvorima. Usisnici zraka u prednjem braniku su znatno veća u odnosu na standardni model, a automobil je dobio i 21-inčne naplatke. Neke komponente eksterijera će biti napravljena od karbonskih vlakana te neće biti lakirane. One uključuju krov, ventilacijske otvore na poklopcu motora, bočne retrovizore stražnji spojler i prednji lip spojler.

Kada ćemo vidjeti završen proizvod, zasad nije poznato, ali se vjeruje da će paket biti spreman naredne godine.

Vezani članci