Tuning
125

Posaidon pripremio Mercedes G63 AMG sa 830 KS

Klix.ba
Njemačka tuning kompanija Posaidon ponudila je Mercedesovu besmrtnu G-Klasu u kombinaciji sa motorom koji nudi 830 KS i 1.350 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da ogromni i teški terenac od 0 do 100 km/h stiže nakon 4,2 sekunde.

U Posaidonu su za osnovicu prerade koristili Mercedes G63 AMG koji u tvorničkoj konfiguraciji koristi 5,5-litarski benzinski V8 biturbo motor sa 544 KS i 760 Nm obrtnog momenta. Dodatne konjske snage dobijene su korištenjem novih turbo-punjača, međuhladnjaka zraka, usisnog i izduvnog sistema.

Pored nabrojanog, rekalibrirana je i centralna upravljačka jedinica. Određene promjene urađene su i na sedmostepenom automatskom mjenjaču koji je morao biti prilagođen enormnom povećanju snage i obrtnog momenta.

U odnosu na standardni G63 AMG, ubrzanje od 0 do 100 km/h poboljšano je za 1,2 sekunde, ali u Posaidonu nisu objavili podatke o maksimalnoj brzini. Podsjećanja radi, pravilo u Mercedesu je da se maksimalna brzina njihovih terenskih automobila limitira na 210 km/h.

Vezani članci