Tuning
0

Porsche Cayenne by TechArt

Klix.ba
Ugledna tunerska kuća TechArt je pod svoj “nož” uzela prestižni Porsche Cayenne Turbo, te kao što je i logično očekivati obezbjedila mu ekstremne performanse.

Zahvaljujući izmjenama na ionako moćnom V8 agregatu zapremine 4.5 litara on sada isporučuje snagu od brutalnih 510 KS i kamionskog obrtnog momenta od 690 Nm.

Zahvaljujući ovakvim karakteristikama pogonske jedinice nema nikakvih problema da ovako težak i veliki SUV do “stotke” ubrza za fenomenalnih pet sekundi i zaustavi se tek negdje oko 285 km/h.

Naravno TechArtovi stručnjaci se nisu zaustavili na agregatu. Detaljne modifikacije i poboljšanja je preživio i ovjes, koji je Cayenna poprilično približio asfaltu, te sada više liči na tunirani karavan nego SUV visokih terenskih sposobnosti.

Za potpun utisak montirane su 20 colne ili opcionalno čak i 22 colne Formula felge, te četverostruki ispušni sitem od nehrđajućeg čelika i prelijepog ovalnog oblika.

Pored performansi unaprijeđen je i komfor, te u unutrašnjosti vlada isključivo koža i to specijalnim nijansama te mnoštvo displeja od kojih su najupečatljiviji oni u naslonima prednjih sjedišta.