Suptilniji od prethodnog
2

Porsche 911 Turbo S zahvaljujući Mansoryju razvija 900 KS

D. B.
Mansory je predstavio novi "soft kit" paket za Porsche 911 Turbo S, koji bi mogao biti odgovor ove njemačke tuning kuće na reakcije javnosti na PL9M Evo 900, a koji je "izmasakrirao" ovaj model.

U skladu s nazivom, novi "soft kit" je značajno ublažio agresivni stil. Međutim, i dalje ima puno karbonskih vlakana, što uključuje haubu, stražnje krilo, bočne retrovizore i prednji spliter. Porsche koristi novi set felgi u crnoj boji, koji je ipak suptilniji u odnosu na prethodni paket.

Mansoryjev "soft kit" ima tradicionalni karbonski izgled s dosljednim valovitim uzorcima umjesto ljuskastih izloženih karbonskih vlakana na modelu PL9M Evo 900. Nedostaje i uvećani usis zraka, a nema ni ventilacijskih otvora na blatobranima te velikih krovnih kanala. Mansory se odlučio i za suptilniji stražnji difuzor. Ovaj paket je sličan onom koji je Mansory pripremio za Aston Martin DBX nešto ranije.

Najbolji dio paketa su značajnija mehanička poboljšanja. Porsche 911 Turbo S pokreće 3,8-litarski twin-turbo 6-cilindrični motor, čija je snaga povećana s fabričkih 630 na 900 KS, a to znači i da je snažniji od modela Evo 900 koji isporučuje 888 KS. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 3 sekunde.

Detalja još uvijek nema, no vjeruje se da je riječ o ugradnji većih turbopunjača i izduvnog sistema visokih performansi, kao i o mapiranju ECU jedinice.

Vezani članci