Tuning
9

Piecha Design pripremio paket opreme za Jaguar F-Type R Coupe

Klix.ba
Njemački tuner Piecha Design pripremio je paket opreme namijenjen Jaguaru F-Type R Coupe, a radi se samo o estetskim promjenama.

Tuner je nedavno radio na V8 Roadsteru V6 Coupeu, a sada je pažnju poklonio modelu F-Type R Coupe, koji je dobio novi body kit, prednji branik sa bočnim krilima napravljen od karbonskih vlakana lakiranih bojom visokog sjaja. Sličan tretman je primijenjen i na pragove, a za stražnji kraj je pripremljen difuzor sa dva vertikalna stabilizacijska peraja.

Piecha Design je postavio i novi izduvni sistem sa četiri cijevi promjera 90 mm, zbog čega F-Type R Couoe izgleda mišićavije. Tu je i stražnji spojler, a automobil je dobio i 21-inčne srebrne naplatke od legura visokog sjaja sa Yokohama gumama dimenzija 255/30 R21 naprijed i 295/25 R21 nazad. Paket uključuje i specijalne prilagodljive amortizere.

Što se tiče motora, tu promjena nema. Automobil i dalje pokreće 5,0-litarski V8 motor s turbopunjačem, koji isporučuje 542 KS uz 680 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 4 sekunde, a maksimalna elektronski ograničena brzina automobila iznosi 300 km/h.