Dodatna doza agresivnosti
3

Ovako izgleda Toyota GR Corolla nakon tretmana u Tom’s Racingu

D. B.
Iako je Toyota GR Corolla sama po sebi fantastičan snažni hatchback, Tom's Racing je pronašao način da je učini još boljom te je pripremio niz poboljšanja.

Japanski tuner i trkaći tim se udružio s japanskim reli vozačem Takamotom Katsutom te su zajedničkim snagama kreirali snažni hatchback koji zaista u sjeni ostavlja standardnu verziju. S obzirom na činjenicu da Katsuta vozi za Toyota Gazoo Racing tim, on definitivno zna kako učiniti GR Corollu još impresivnijom.

Tom's Racing svoju kreaciju naziva GR Corolla Type TK, a ona se lako razlikuje od standardne verzije. Prednji dio automobila je značajno modificiran, tu je redizajnirana pravougaona prednja rešetka, istaknuti prednji spliter s velikim aerodinamičnim pregibima na prednjim rubovima. Dva velika krilca se nalaze s obje strane prednjeg branika. Ovi dijelovi ne samo da mijenjaju izgled automobila, nego i poboljšavaju hlađenje te upravljivost.

Modifikacije se nastavljaju na bokove gdje su naglašeni pragovi, a nazad je veliko krilo koje se proteže od krova i sadrži aerodinamična krilca.

Tom's Racing je dodao i dvije dodatne izduvne cijevi, tako da ih GR Corolla ima ukupno pet. To se možda čini pretjeranim, ali ipak odgovara novoj agresivnijoj prirodi hatchbacka.

Cijene nisu javno objavljene, a Tom's Racing prima narudžbe od 1. marta.