Agresivan i snažan
51

Ovako izgleda BMW X5 kada ga tuniraju Rumuni

D. B.
BMW X5 se smatra prvim SUV-om koji je ponudio dinamiku poput standardnih automobila, a taj recept su prepisali Porsche Cayenne i Range Rover Sport. Iako možda više nije najviše sportski SUV nakon dolaska Lamborghini Urusa i Aston Martina DBX, on i dalje privlači pažnju, kako kupaca, tako i tunera.

X5 se nudi u nekoliko verzija, a najsnažnije su X5 M50i i X5 M. Međutim, za one kojima to nije dovoljno i koji se žele istaknuti iz mase, tu su tuneri koji će ispuniti takve želje, a među njima je i rumunski Marius Designhaus. Kompanija iza sebe ima projekte bazirane na Urusu i Mercedes-Benz G-Klasi,a sada je njen tretman prošao BMW X5.

Za početak, dobio je Larte Designov body kit, niži je zahvaljujući modifikacijama ovjesa, a posjeduje i agresivni prednji spojler, pragove i redizajnirani stražnji branik. Sve komponente su napravljene od karbonskih vlakana, a SUV izgleda agresivno i prijeteće. No, to nije sve jer je i poklopac motora karbonski, kao i bubrežasta rešetka hladnjaka, ventilacijski otvori na blatobranima, sportski difuzor i stražnji spojler, ali i kućišta bočnih retrovizora. Nazad su titanijumski trapezoidni završeci izduvnih cijevi.

X5 izgleda impresivno i zbog unikatnih sjajnih crnih 22-inčnih felgi koje potpisuje Marius Desinghaus, a dizajnirane su u dogovoru s klijentom. Informacija o eventualnim modifikacijama unutrašnjosti nema.

BMW-ov SUV je lakiran u Candy crvenu boju poznatu i kao Luscious Lips, a taj posao je obavio Oracal.

Tuner nije zaboravio ni motor, tako da je snaga BMW-ovog 6-cilindričnog B57D30S0 turbodizelskog motora s četiri turbopunjača povećana sa fabričkih 394 KS na 500 KS.

Vezani članci