Ograničeno izdanje
17

Na radaru Manharta našao se i Mercedes-AMG SL 63

E. L.
Njemačka tuning kompanija Manhart će model koji su nazvali SL 700R Limited ponuditi u samo deset primjeraka.

Dvije godine nakon predstavljanja sedme generacije Mercedesovog open-air modela SL, u čijem je nastanku značajnu ulogu imao i odjel AMG, poznata njemačka tuning kompanija Manhart predstavila je brojčano ograničeno izdanje koje se krije iza naziva SL 700R Limited.

U Wuppertalu su za osnovicu jednog od posljednjih projekata, očekivano, odabrali najsnažniju varijantu sportskog četverosjeda (AMG SL 63) koju pokreće poznati 4-litarski biturbo V8 motor M177. Nakon adekvatnih zahvata ispod prednjeg poklopca i oko izduvnog sistema motor, umjesto standardnih 585 KS i 800 Nm, raspolaže sa 707 KS i 935 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se raspoređuje na obje osovine (4Matic+).

Rekalibriran je i AMG-ov 9-stepeni automatski mjenjač, a među detaljima koji upadaju u oči su i nove crne 22-inčne ojačane aluminijske felge na kojima su gume Hankook Ventus S1 Evo2 dimenzija 295/30 naprijed i 335/25 nazad.

U Manhartu su i ovaj put karoseriju ukrasili karakterističnim aplikacijama u boji zlata, promjena u kabini nema, a u opciji su dorađeni elementi ovjesa i još kapacitetnije kočnice. Podaci o performansama nisu objavljeni, ali će zasigurno biti bolje od performansi SL-a 63 koji iz mjesta do "stotke“ stiže za 3,6 sekundi i razvija 315 km/h.

Vezani članci