Tuning
15

Mustang Shelby GT350 u Hennessey aranžmanu raspolaže sa 583 KS

Klix.ba
Inžinjeri u renomiranoj američkoj tuning kompaniji Hennessey pripremili su program poboljšanja za ionako snažan Ford Mustang Shelby GT350, a krajnji rezultat je istinski moderni "muscle car" koji će Hennessey ponuditi u samo 100 primjeraka.

Prema posljednjim izvještajima, potražnja za Shelby verzijom aktuelnog Ford Mustanga GT350 mnogo je veća od očekivanja, a za one koji uspiju doći do svog primjerka u tuning kompaniji Hennessey našli su način da snagu 5,2-litarskog V8 motora sa 533 povećaju na 583 KS pri 7.700 obr/min uz koje stiže i malo manje od 700 Nm najvećeg obrtnog momenta koji je na raspolaganju pri 4.600 obr/min.

Za dodatnu snagu i obrtni moment u Hennesseyu su instalirali HPE575 kit koji uključuje novi katalizator, drugačiji motorni menadžment i nove elemente izduvnog sistema od nehrđajućeg čelika. Nabrojani elementi (uključujući tu i ugradnju) koštaju 6.950 dolara.

Hennessey za Mustang Shelby GT350 također nudi posebne oznake i drugačije tepihe, a tu je i pločica sa serijskim brojem (1 od 100). Nakon instaliranja kita i punjenja motora Pennzoil Ultra Platinum sintetičkim uljem, automobil prije isporuke kupcu ide na probnu vožnju na kojoj će u raznim režimima preći oko 160 kilometara. Hennessey nakon svega svoj posao pokriva trogodišnjom garancijom.