Više snage, bolji zvuk
21

Mercedes-AMG C63 S prošao tretman u Manhartu

D. B.
Najnoviji Mercedes-AMG C63 S (W206) je ostao bez V8 motora te je usvojio plug-in hibridni četverocilindrični motor, koji je snažniji no nedostaje mu "ozbiljnog" zvuka i harizme, posebno u poređenju s prethodnicima. Kako bi pokušao vratiti "dio C63 duha", Manhart je predstavio tuning kit CRE 700.

Mercedes-AMG C63 S E Performanse razvija impresivnih 680 KS i 1.020 Nm obrtnog momenta, no zahvaljujući dodavanju Manhartovog MHtronic modula na 2,0-litarski turbopunjeni motor, tuner je uspio povećati snagu plug-in hibridnog pogona na 725 KS i 1.120 Nm obrtnog momenta.

Pored toga, Manhart je ugradio i novi izduvni sistem sa sportskim downpipeom i katalizatorima s 300 ćelija, što je rezultirao moćnijim zvukom. Ove komponente su namijenjene tržištima izvan Njemačke, no ukoliko potražnja bude na željenom nivou, Manhart će ponuditi i opcije s TUV certifikatom.

CRE 700 ima i određene blage vizuelne promjene, AMG bodykit je zadržan baš kao i 20-inčne AMG felge, a isto važi i za unutrašnjost. F1 Edition na fotografiji je već imao kadice, crvene sigurnosne pojaseve i detalje od karbonskih vlakana. Manhart je dodao svoje oznake na prednju masku, CRE 700 značku na vratima, kao i naljepnice s mat sivim i crvenim linijama.

Modificirani sedan je dobio novi set H&R opruga pomoću kojih je spušten za 20 mm, no promjena kočnica nije bilo iako su one dostupne na zahtjev.

CRE 700 možda nije finalni tuning paket za C63 S koji potiče od tunera iz Wuppertala. Ovisno od potražnji, Manhart bi mogao nastaviti raditi na plug-in hibridnom modelu te potencijalno proširiti ponudu tuning opcija u budućnosti.

Vezani članci