Bez pretjerivanja
3

Mansory tunirao Bentley Bentaygu i iznenadio mnoge

D. B.
Mansory je jedan od tunera koji se ističe "neobičnim kreacijama", a koje se se baš i ne sviđaju svima.

Mansory je poznat po "divljim" kombinacijama boja, pretjeranim body kitovima i promjenama unutrašnjosti, zbog čega je stekao reputaciju tunera koji ne vjeruje u suptilni stajling.

Međutim, to ne važi za posljednji Mansoryjev projekt baziran na obnovljenom Bentleyju Bentaygi, koji zaista izgleda sjajno.

Automobil je u potpunosti crn, a kontrast prave crveni detalji. Set 23-inčnih felgi se savršeno uklapa sa širokim body kitom napravljenim od karbonskih vlakana.

Unutrašnjost je malo "glasnija", presvučena je crnom i crvenom kožom, a sadrži i brojne karbonske detalje. Da li će se nekome ova kombinacija svidjeti, stvar je ukusa.

U srcu Mansoryjeve kreacije je 4,0-litarski twin-turbo V8 motor osvježene Bentayge, koji razvija 542 KS i 770 Nm obrtnog momenta u standardnoj konfiguraciji, međutim, zahvaljujući novim turbopunjačima, filteru zraka, sprostkom izduvnom sistemu i katalizatorima visokih performansi, pomenuti V8 motor sada isporučuje 740 KS i 1.020 Nm obrtnog momenta. To znači da je snažniji i W12 Bentayge Speed.

Cijena nije javno objavljena, ali oni s dubokim džepovima znaju koga trebaju kontaktirati.

Vezani članci