Niži, brži, bučniji
16

Manhartov BMW M8 Competition do "stotke“ stiže za 2,6 sekundi

E. L.
Njemačka tuning kompanija Manhart vlasnicima BMW-a M8 Competition nudi opciju s kojom mogu računati na dodatnih 198 konjskih snaga.

Iza oznake MH8 800 krije se posljednja Manhartova kreacija na temu trenutno najbržeg i najsnažnijeg proizvoda koji dolazi iz BMW-ovog M odjela, a Coupé M8 Competition (čiji 4,4-litarski biturbo V8 motor raspolaže sa 625 KS i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta) nakon sveobuhvatnog tretmana u Wuppertalu vozaču nudi 823 KS i 1.050 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na obje osovine distribuira posredstvom rekalibriranog 8-stepenog automatskog mjenjača.

S dodatnim potencijalom ispod dugog prednjeg poklopca, niži i znatno bučniji od standardnog BMW-a M8 Competition, MH8 800 od 0 do 100 km/h stiže za 2,6 sekundi i razvija više od 310 km/h.

Uz poboljšane performanse stižu i nove 21-inčne felge iza kojih se kriju unaprijeđene kočnice i KW-ov podesiv ovjes s kojim podnica automobila može biti bliža podlozi dodatnih 30 milimetara, a "tačku na i“ stavljaju mnogobrojne karbonske karoserijske komponente i znatno otvoreniji izduvni sistem.

Pogledajte videomaterijal koji najbolje otkriva mogućnosti posljednjeg Manhartovog "čudovišta“.

Vezani članci