Body kit od 12 komponenti
18

Kuhl Racing transformisao Toyotu RAV4 u off-road zvijer

D. B.
Kuhl Racing je razvio paket namijenjen Toyoti RAV4 koji u potpunosti transformiše izgled ovog modela.

Toyota RAV4 je izuzetno popularan, bogato opremljen, praktičen i ekonomičan crossover SUV koji uz to i lijepo izgleda, no prostora za poboljšanja uvijek ima.

To dokazuje kompanija Kuhl Racing koja je u prošlosti dorađivala brojne sportske automobile, no sada je RAV4 prvi put u centru pažnje. Japanski tuner ga je pretvorio u off-road zvijer, a inspiracija su bila vojna vozila. Novorazvijeni paket namijenjen modelu RAV4 nazvan je VRARVA Mars te je kompatibilan sa standardnim RAV4 modelima. Mnogi će reći da zaista izgleda bolje kada je podignut i kada ima off-road gume.

U Japanu se RAV4 nudi s Off-Road paketom koji ga čini robusnijim, ali ga je Kuhl podigao na znatno viši nivo jer ga je istinski transformisao. Naprijed su nova maska hladnjaka, crni donji branik, "izvajana" hauba i široki prednji blatobrani, dok su sve Toyotine oznake uklonjene. Kućišta bočnih retrovizora su zamijenjena za nova futurističkog izgleda, dok su pragovi dobili crnu zaštitu. Dodaci na blatobranima čine da SUV izgleda mnogo egzotičnije. Tuner je pripremio set 17-inčnih Vrarva DW felgi s Dunlop Grantrek AT5 gumama za sve terene.

Stražnji dio automobila također izgleda sjajno, tu se nalazi novi masivni stražnji branik povezan sa širokim blatobranima, kao i ogromni stražnji difuzor. Iako nema fotografija unutrašnjosti, Kuhl je presvukao sjedišta i spremio nove patosnice. Body kit od 12 komponenti košta 16.608 dolara s uključenim porezom, lakiranjem i ugradnjom.

Kuhl također prodaje i već modifikovane primjerke Toyote RAV4.