U ponudi 53 body kit seta
22

JP Performance i Prior Design ispunili obećanje i predstavili tunirani model Beetle GT

D. B.
Kompanije JP Performance i Prior Design su obećale da će kreirati body kit za pravi automobil Volkswagen Beetle GT poput onog koji je viđen u igri Gran Turismo Sport, a sada je to obećanje ispunjeno.

Body kit čini da "Buba" izgleda kao pravi nasljednik modela Beetle RSi, najrjeđeg modela koji je Volkswagen ikada napravio, preciznije svega 250 primjeraka, a čak i bolje od Volkswagenovog vlastitog Beetle R koncepta iz 2011. godine. Najupečatljivija karakteristika su proširenja blatobrana koji su povezani s aerodinamičnim krilcima na prednjem i stražnjem braniku, čime se dobio "DTM efekt". Zanimljivo, dvije izduvne cijevi izlaze iz prednjih blatobrana.

Beetle GT ne bi bio kompletan bez žutih LED svjetala na modificiranom prednjem braniku koji sadrži i široki niži usisnik te istaknuti spliter. Bočno se nalaze crna proširenja pragova koja odgovaraju povećanoj širini automobila, a tu je i set petokrakih felgi od legura sa ultra niskoprofilnim gumama. Stražnji dio je jednako impresivan zahvaljujući ogromnom spojleru te difuzoru u standardnom braniku.

Body kit se može dobiti posebno, ali JP Performance nudi i neke mehaničke promjene. Audijev 2,5-litarski TFSI petocilindrični motor se čini savršenim za ovaj projekt. Posljednja "Buba" je bila bazirana na MQB platformi Volkswagen Grupe, što znači da je kompatibilna s brojnim performance dijelovima posuđenim od Volkswagenovog Golfa GTI i Golfa R te Audija TT RS i RS3.

S obzirom na to da je motor tuniran, vjerovatno razvija više od standardnih 394 KS i 500 Nm obrtnog momenta.

Kreatori body kita tvrde da su Volkswagen i Polyphony Digital dali svoje odobrenje, a kupcima su na raspolaganju ukupno 53 seta. Body kit odgovara svim modelima "Bube" posljednje generacije koji su proizvedeni između 2011. i 2019. godine. Body kit košta 5.990 eura, a cijena poboljšanja performansi još uvijek nije poznata.