Razvija 750 KS
29

Jeep Gladiator Hellfire 6x6 je spreman za apokalipsu

D. B.
Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 je pokrenuo trend koji je rezultirao nekim "divljim" kreacijama, vozilima sa tri i šest osovina, a sada je tu još jedan impresivan primjerak.

Jedan od istaknutijih proizvođača 6x6 vozila je kompanija Apocalypse, koja je stekla slavu transformacijama Jeep Gladiatora u istinska čudovišta. Apocalypse nudi tri modela bazirana na Gladiatoru, a to su Hellfire, Doomsday i Sinister 6. Jedan Hellfire se trenutno prodaje na eBayju.

Hellfire modeli su prilično "divlji", no primjerak na fotografijama se ističe zbog svog "Oculus Tron" prednjeg branika koji nema Jeepova standardna svjetla nego LED "traku", koja se ne razlikuje mnogo od one koju posjeduje Teslin Cybertruck.

Ovaj monstrum posjeduje potpuno dugačiji prednji branik, rešetku hladnjaka i dvije velike kuke za vuču, a drugačiji je i okvir vjetrobranskog stakla. Dobio je set velikih bočnih stepenika kako bi se olakšao pristup. Kompanija Apocalypse je ugradila blatobrane od Kevlara te je pripremila poklopac prtljažnog prostora koji se može zaključati.

Mehanički, Gladiator je dobio napredniji i moćniji ovjes, a 6,2-litarski Hellcat V8 motor s kompresorom je tuniran na 750 KS. Snaga ovog motora se prenosi na svih šest točkova.

Cijena ovog gorostasa iznosi 219.999 dolara.