Robustan i praktičan
5

Irmscher pretvorio Volkswagen T6.1 u avanturistički kamper

D. B.
Volkswagen Transporter T6.1 jedan je od najpopularnijih izbora među onima koji vole kampovanja, tako da nije iznenađenje što tuneri nude različite vrste paketa za ovaj kombi. Tako je svoju ideju predstavio i poznati Irmscher, koji je ga je učinio robusnim i dobro ga opremio.

Irmscher je dodao niz dodataka eksterijera koji ne samo da imaju estetsku svrhu nego ujedno čine kombi sposobnijim na težim terenima. Na vozilu su crne 18-inčne Cross Star felge s Pirelli Scorpion gumama za sve terene.

Mali prednji mat crni odbojnik štiti prednji branik, dok se bočno nalaze stepenici od nehrđajućeg čelika. Tuner se odlučio za dvobojnu karoseriju koju krase "Cross Irmscher" grafike, a Volkswagenov logo je uklonjen s rešetke hladnjaka. Za bolje iskustvo kampovanja moguće je dobiti i pop-up krov, kao i sklopivom tendom.

Kombi je dobio multifunkcionalni "i Box" sistem u unutrašnjosti koji se može postaviti i ukloniti za svega 10 minuta, a koji u potpunosti transformiše unutrašnjost u prostor za boravak. Uključuje sklopivi bračni krevet, kuhinjski modul sa štednjakom i sudoperom, prenosni tuš te mnoštvo pretinaca za odlaganje stvari.

Riječ je o projektu Irmscherovog odjela Irmscher Van Systems, a dijelovi će uskoro biti dostupni putem online prodaje ili odabranih distributera. Tuner nije objavio cijene, no na internet stranici je navedeno da "i Box" košta 4.874,24 eura.

Također, otkriveno je da Irmscher radi na tuning opcijama za novi VW Multivan T7 baziran na MQB platformi.

Vezani članci