Modifikacije s ukusom
21

Heico Sportiv pripremio tuning paket za Volvo EX30

D. B.
Iako je riječ o ulaznom modelu u ponudi kompanije Volvo, EX30 je SUV prilično sportskog izgleda, tako da nije čudo što su ga se neki tuneri već "dočepali", a među njima je Heico Sportiv.

Njemački tuner je za električni SUV pripremio body kit, različite setove felgi, a nudi i modifikacije ovjesa.

Kompanija Volvo je poznata po svom minimalističkim dizajnerskom jeziku, što se dobro slaže s lijepim setom felgi. Heico Sportiv nudi dva različita dizajna 21-inčnih felgi s pet (Volution V) i šest krakova (Volution X). Dostupne su s različitom završnom obradom, uključujući crnu, mat titanij i sjajnu crnu boju.

Veće felge se mogu kombinovati s novim setom plavih sportskih opruga, koje spuštaju EX30 do 30 mm. Tuner iz Weiterstadta nudi i set distancera, koji dodatno unapređuju stav električnog SUV-a.

Vlasnici kojima to nije dovoljno, mogu dobiti body kity koji uključuje ekstenzije branika u boji karoserije, dublje pragove, stražnji difuzor i Heico Sportiv oznake.

Specifikacije su ostale iste, verzija s dva elektromotora isporučuje kombinovane 434 KS i 543 Nm obrtnog momenta, što omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,6 sekundi.

Body kit košta 3.330 eura, no svaku komponentu je moguće kupiti odvojeno. Cijena felgi se kreće između 600 i 839 eura ovisno o opciji, dok je za opruge potrebno izdvojiti 390 eura, a za distancere još 329 eura.