{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Freelander kao Range Rover

S
28.5.2010. u 11:51
0
7
Freelander kao Range Rover
0
Freelander kao Range Rover
Inženjeri tunerske kuće Project Kahn Design su ovaj put svoju ekspertizu i mogućnosti upotrijebili Land Rover Freelander, čime su uspjeli stvoriti zaista jedinstven i ekskluzivan kompaktni SUV.
Project Kahn svoj Freelander RS200 nudi za cijenu od oko 35 hiljada eura, gdje je uključena i cijena cijelog tuning paketa od oko 12 hiljada eura. Za tu cijenu Kahn na Freelanderu isporučuje samostalno razvijeni komplet aerodinamičkih I estetskih dodataka za karoseriju, gdje se ističu preoblikovani otvori za zrak sa mrežastom maskom ali I znatno izraženiji dodaci na pragovima i odbojnicima što pojavu Freelandera čini znatno impresivnijom.


Za dašak luksuza pobrinuli su se manji detalji poput hromiranih ručki vrata i kućišta vanjskih ogledala, ali i prednja i zadnja svjetla koja su suptilno zatamnjena i tako prilagođena ukupnoj estetici automobila. Zavisno od želja kupaca u Kahnu nude i mat crnu naljepnicu za poklopac motora koja efektno I diskretno razbija monotoniju velikih ploha karoserije.


Za poseban ukupni izgled zaslužni su i 20-inčni RS višekraki naplaci od lake legure, a zahvaljujući svijetlo sivoj nijansi u koju su lakirane odlično se uklapaju uz ostale nijanse na karoseriji. Naravno, i unutrašnjost je prošla kroz poseban tretman. Sva sjedišta i paneli obloženi su kvalitetnom kožom, a poseban osjećaj luksuza zasluga je kvalitetnih kontrastnih šavova koji ističu konture sjedišta. Vozač je dobio atraktivno uređene instrumente u kombinaciji crvene I bijele boje, dok su i u unutrašnjosti kao i na karoseriji bile neizbježne RS200 identifikacijske pločice koje diskretno daju do znanja da ipak nije riječ o običnom Freelanderu.


Freelander RS200 iz Project Kahna već je dostupan na tržištu, i to kao kompletan model ali i uz mogućnost zasebne kupovine dijelova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: