Projekat Project Kahna
0

Freelander kao Range Rover

Sarajevo-x.com
Inženjeri tunerske kuće Project Kahn Design su ovaj put svoju ekspertizu i mogućnosti upotrijebili Land Rover Freelander, čime su uspjeli stvoriti zaista jedinstven i ekskluzivan kompaktni SUV.

Project Kahn svoj Freelander RS200 nudi za cijenu od oko 35 hiljada eura, gdje je uključena i cijena cijelog tuning paketa od oko 12 hiljada eura. Za tu cijenu Kahn na Freelanderu isporučuje samostalno razvijeni komplet aerodinamičkih I estetskih dodataka za karoseriju, gdje se ističu preoblikovani otvori za zrak sa mrežastom maskom ali I znatno izraženiji dodaci na pragovima i odbojnicima što pojavu Freelandera čini znatno impresivnijom.

Za dašak luksuza pobrinuli su se manji detalji poput hromiranih ručki vrata i kućišta vanjskih ogledala, ali i prednja i zadnja svjetla koja su suptilno zatamnjena i tako prilagođena ukupnoj estetici automobila. Zavisno od želja kupaca u Kahnu nude i mat crnu naljepnicu za poklopac motora koja efektno I diskretno razbija monotoniju velikih ploha karoserije.
Za poseban ukupni izgled zaslužni su i 20-inčni RS višekraki naplaci od lake legure, a zahvaljujući svijetlo sivoj nijansi u koju su lakirane odlično se uklapaju uz ostale nijanse na karoseriji. Naravno, i unutrašnjost je prošla kroz poseban tretman. Sva sjedišta i paneli obloženi su kvalitetnom kožom, a poseban osjećaj luksuza zasluga je kvalitetnih kontrastnih šavova koji ističu konture sjedišta. Vozač je dobio atraktivno uređene instrumente u kombinaciji crvene I bijele boje, dok su i u unutrašnjosti kao i na karoseriji bile neizbježne RS200 identifikacijske pločice koje diskretno daju do znanja da ipak nije riječ o običnom Freelanderu.
Freelander RS200 iz Project Kahna već je dostupan na tržištu, i to kao kompletan model ali i uz mogućnost zasebne kupovine dijelova.