{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ford pripremio "Performance" dijelove za svoje sportske automobile

Klix.ba
1.12.2017. u 21:02
16
3
Ford pripremio "Performance" dijelove za svoje sportske automobile
16
Sve komponente koje će Ford uskoro ponuditi evropskim kupcima svojih modela s oznakom ST ili RS osigurat će više snage i buke, ali bez utjecaja na tvorničku garanciju.
Evropski ljubitelji Fordovih sportskih izvedenica koje su zasnovane na modelima Fiesta i Focus imaju razloga za osmijeh, jer je evropski ogranak Forda pripremio poveću listu dijelova iz "Performance" programa s kojima će Fieste ST, Focusi ST i RS (ali i Mustanzi) biti još snažniji, upravljiviji i, naravno, bučniji.

Mir u glavi zainteresovanih kupaca trebala bi osigurati činjenica da svi dijelovi, koji će se ugrađivati u ovlaštenim servisima Forda, neće imati negativan utjecaj na standarnu tvorničku garanciju.

Pored komponenti iza kojih stoji Ford, u zvaničnoj ponudi dijelova spominju se renomirane kompanije kao što su Roush, Borla, KW i Remus, a u šarolikoj ponudi su podesivi ovjesi, novi izduvni sistemi, aerodinamičke karoserijske komponente, kitovi za povećanje snage motora, lakše felge, snažnije kočnice...

Borla je za vlasnike Mustanga pripremio dvije verzije izduvnog sistema koji je napravljen od nehrđajućeg čelika, a s rekalibriranom centralnom upravljačkom jedinicom i kapacitetnijim mehaničkim kompresorom 5-litarski V8 motor će pri 7.500 obr/min raspolagati s više od 600 KS, ali će se takva kombinacija nuditi samo za korištenje na stazi.

Ford će svoje "Performance" dijelove izložiti na Sajmu tuninga u Essenu gdje će publici također predstaviti i aluminijsku ručicu ‘Drift Stick’ koja u Focusu RS imitira hidrauličnu ručnu kočnicu, što je nezaobilazna i omiljena igračka rally vozača.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: