Tuning
12

Ford Mustang sa 750 KS stiže na sajam SEMA

Klix.ba
U "moru" Mustanga koji dolaze na sajam tunera SEMA ističe se jedan zahvaljujući svojim zlatnim ukrasima i 20-inčnim hromiranim naplacima.

Hurst Kenne Bell R-Code Mustang izgleda mnogo agresivnije od standardnog modela GT na kojem je baziran, a za to je zaslužan novi prednji spliter, prošireni pragovi, stražnji spojler postavljen na prtljažniku, stražnji difuzor i četiri izduvne cijevi.

Automobil je znatno spušten zahvaljujući novim oprugama. Dobio je naplatke sa Nitto gumama dimenzija 265/35ZR20 naprijed i 305/30ZR20 nazad. Gornja i donja rešetka hladnjaka su također drugačije, kao i poklopac motora s ventilacijskim otvorima za dodatno hlađenje 5,0-litarskog V8 motora.

Govoreći o Fordovom Coyote 3,2-litarskom motoru motoru, on više nije atmosferski jer su tuneri ugradili superpunjač te povećali njegovu snagu sa 435 na 750 KS. To je osnovni paket, jer Kenne Bell ima još dva snažnija. Najsnažniji omogućava V8 motoru da razvije čak 1.500 KS. Automobil posjeduje šestostepeni manuelni mjenjač.

Unutrašnjost je također promijenjena i sada posjeduje Recaro sjedišta presvučena kožom dostupna u kombinaciji bijele i crne boje.

Hurst Kenne Bell R-Code Mustang će biti izložen na sajmu SEMA do petka u Las Vegas Convention Centru.