Tuning
14

Brabus će u Frankfurtu predstaviti i "svoj" Mercedes-AMG GT S

Klix.ba
Među Brabusove novitete koji će publici biti predstavljeni na Sajmu automobila u Frankfurtu spada i kreacija na temu Mercedesovog modela AMG GT S pod nazivom Brabus 600.

Čuvena njemačka tuning kompanija Brabus za „svoj“ AMG GT S pripremila je karbonski aerodinamički karoserijski komplet koji je prije instaliranja temeljno testiran u zračnom tunelu. Aerodinamički kit uključuje novi prednji spojler i odbojnik, drugačije otvore za zrak na prednjim blatobranima, nove obloge pragova i zadnji difuzor zraka. Automobil je također dobio nove 20 i 21-inčne aluminijske felge Monoblock F, podesiv ovjes i titanijumski izduvni sistem koji je 40 posto lakši od standardnog.

Inžinjeri Brabusa za ovu priliku u biturbo V8 motor „ugurali“ su još 90 konjskih snaga, što je postignuto novom mapom koja upravlja sistemom paljenja i ubrizgavanja, a neznatno je povećan i pritisak turbo-punjača. Umjesto standardnih 510, motor sada raspolaže sa 600 KS i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta koji je raspoloživ pri 4.800 obr/min.

Sve zajedno dovoljno je da Brabus 600 od 0 do 100 km/h stiže nakon 3,6 sekundi, a njegova maksimalna brzina iznosi 325 km/h.

Vezani članci