Dorađeni Project 1 v1.2
0

FOTO+VIDEO / Atraktivna prerada BMW-a 135i

Sarajevo-x.com
Tunerska kuća WheelSTO obznanila je novu seriju fotografija ali i zanimljiv video zapis svog najnovijeg projekta koji je zasnovan na BMW-u 135i, koji već u fabričkoj verziji dolazi sa zavidnom količinom snage i dinamičkih osobina.

Video od 90 sekundi na atraktivan način pokazuje proces prerada na najmanjem BMW-u, dok kombinacija crne boje i crnih naplataka djeluje gotovo zastrašujuće agresivno u kombinaciji sa kupeovskom formom Serije 1.

WheelSTO je svoj project 1 v.1.2 predstavila još ovog ljeta, ali kao i većina tunera nisu se mogli zaustaviti na već odrađenom poslu, pa su ovaj kupe podigli na još veći nivo. Prva novost je Bastuck izduvni sistem koji je mnogo protočniji od serijskog i koji turbo motoru omogućava da diše punim plućima i ujedno dominantno prenese svoj zvuk.

Novost je i difuzor zraka ispod zadnjeg odbojnika koji je izrađen od karbonskih vlakana, a za potrebe ovog automobila je posebno dopremljen iz Japana. Bolji izgled i direktniji osjećaj u vožnji obezbjeđen je i H&R sportskim oprugama koje su znatno očvrsnule ovjes Serije 1, a ujedno je i približili asfaltu.

Poseban detalj definitivno predstavljaju Advan RZ naplaci u gunmetal crnoj boji, koji zahvaljujući dimenzijama od 19 inča zaista dominiraju izgledom BMW-ovog kupea. Za potpun prenos snage zadužene su visokoperformansne Yokohama Advan AD08 gume.

U Seriji 1 sa ovom oznakom podrazumjeva se šestocilindarski twin-turbo motor radne zapremine tri litra koji proizvodi sasvim impresivnih 300 KS. Naravno tunerima to nije bilo dovoljno, pa su uspjeli nakon niza prerada izmjeriti čak 414 KS na pogonskim točovima. Za one koji imaju skromnije apetite WheelSTO će ponuditi i verziju sa 376 KS i najslabiju sa „samo“ 327 KS.