|

Tucson najsigurniji SUV u segmentu prema Euro NCAP testu

Tucson najsigurniji SUV u segmentu prema Euro NCAP testu
24
Klix.ba
9.10.2015. u 10:33
24
komentara
24

dijeljenja
Tucson najsigurniji SUV u segmentu prema Euro NCAP testu
Novi Hyundai Tucson osvojio je maksimalnih pet zvjezdica od strane Nezavisne automobilske organizacije Euro NCAP. “Rezultati Euro NCAP testa su još jedan dokaz da kvalitet i sigurnost su glavne karakteristike naših vozila”, rekao je Thomas Schmid, glavni operativni šef Hyundai Motor Europe.
Novi Tucson nudi brojne sisteme pasivne i aktivne tehnologije, a ovaj test dolazi kao potvrda njegove sigurnosti. Tucson pored sistema održavanja vozila u traci ima mnogobrojne sigurnosne dodatke koji minimiziraju mogućnost nesreće, a neki od njih su samostalno kočenje u hitnim slučajevima koje automatski uključuje kočni sistem kad je otkriven objekt (pješak ili drugo vozilo) ispred vozila. Također, tu su i LKAS sistem (sistem za zadržavanje vozila između linija), sistem za detekciju mrtvog ugla, te SLIF - sistem koji omogućava vozaču informacije o maksimalnoj dozvoljenoj brzini, signalizira i podsjeća vozača na maksimalnu dozvoljenu brzinu.

Za povećanu sigurnost pješaka, novi Tucson je opremljen sa sistemom aktivnog poklopca motora. Ovaj sistem podiže poklopac motora u svrhu ublažavanja udara prilikom sudara sa pješacima i biciklistima.

Karoserija Tucsona je pojačana sa visoko napregnutim čelikom za 30% što povećava čvrstoću, te pruža veći otpor prilikom udara.

Novi Tucson se dokazuje kao odličan spoj tehnologije, komfora i sigurnosnih dodataka, te namjerava nastaviti Hyundaijev uspješan niz SUV modela, čemu u prilog ide činjenica da je Hyundai u Evropi prodao preko 1,2 miliona SUV modela.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...