Odnos s kupcima na Internetu
0

Trofej Qualiweb za Peugeot i u 2012. godini

Sarajevo-x.com
Peugeot je za strategiju u 2012. godini za odnos s kupcima na Internetu zauzeo prvo mjesto u automobilskom sektoru i ponovo nagrađen Qualiweb priznanjem.

Kontakt centar u Francuskoj je na raspolaganju preko 103.000 korisnika. Telefonski kontakt s kupcima i dalje preovladava sa 62.000 kontakata u 2011. godini, dok je kontakt e-mailom u kontinuiranom porastu i zabilježeno je 41.000 upita.

Peugeot stručnjaci odgovaraju na elektronske upite najdalje u roku od 24 sata, a većina odgovore na svoja pitanja dobijaju i u roku od 12 sati.

Qualiweb barometar mjeri od 1998. godine razvoj odnosa s kupcima na Internetu za preko 300 stranica u 17 industrija. U automobilskom sektoru testirano je 15 proizvođača. Svaki od njih je dobio 7 e-mailova sa zahtjevima za komercijalne informacije, pritužbama i tehničkim problemima, a bodovani su prema brzini odgovora, relevantnosti i formi. Peugeot je i u 2011. godini u ovoj oblasti proglašen najboljim u svojoj industriji.

Komunikacija sa kupcima preko intreneta je veoma značajna i za Peugeot u BiH. Stručnjaci odgovaraju na sve upite i dileme kupaca putem e-maila i oficijelne Facebook stranice u želji da im sa odgovorima na njihova pitanja, dodatnim informacijama i savjetima pomognu.