auto
0

Peugeot BiH u 2011. prodao 454 vozila

Sarajevo-x.com
Peugeot BiH završio je 2011. godinu sa ukupno 454 prodatih vozila. Najprodavaniji model i ove godine bio je Peugeot 207 sa 123 prodate jedinice, a slijedi ga model 308 sa 95 prodatih vozila.

"Godina 2011. je bila veoma izazovna i nepredvidiva za autoindustriju. Cijela situacija koja je nastala zbog ekonomske krize zahtijevala je i od nas da se suočimo sa preprekama, ali uz to i da pronalazimo nove prilike. Posmatrajući generalnu sliku, vjerujem da smo ostvarili dobre rezultate. Što se tiče prodaje vozila, rezultati su slični u posljednje tri godine, ali što se tiče naše brige o zajednici i kupcima, u 2011. tim aktivnostima smo posvetili još više pažnje. U ovoj godini smo imali akcije pošumljavanja, podržali smo kulturne i sportske manifestacije, ali i kroz aktivnu online komunikaciju stojimo na raspolaganju našim kupcima. Zbog mnogobrojnih noviteta koji su planirani za 2012. godinu sigurni smo da će biti posebno zanimljiva kako za nas tako i za Peugeot ljubitelje", istakao je Ismet Kapo, generalni direktor kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Dobre rezultate na bh. tržištu ostvario je i model 3008 koji je pronašao put do 44 kupca, dok je u dostavnom programu sa ukupno 43 prodate jedinice Peugeot Partner najprodavaniji model.

Model koji je premašio planove na bh. tržištu, a ostvario i zavidne rezultate u svijetu sa ukupno 123.000 prodatih primjeraka je 508 koji je nedavno izabran za automobil godine u Španiji.

Za 2012. godinu Peugeot priprema mnoštvo noviteta i iznenađenja kao što je predstavljanje redizajniranog modela 107, novih modela 208 i 4008, ali i mnogobrojne prodajne i postprodajne akcije u BiH.