Auris Hibrid kao jubilarni model
0

Tri miliona Toyota kroz Belgiju

Sarajevo-x.com
Kroz Toyotin Logistički centar vozila u Zeebruggeu u Belgiji distribuirano je 3 miliona vozila.

Bijela Toyota Auris Potpuni Hibrid, koji će biti dostavljeni na belgijskom tržištu, postao je 3 - milioniti automobil distribuiran u Toyotinom Logističkom centru vozila (VLC) u Zeebrugge, Belgija. Zeebrugge VLC, koja je počela s radom u januaru 2001, predstavlja 12.000.000 € investicija za Toyotu, te je glavni logistički centar za uvoz i izvoz Toyota i Lexus osobnih i komercijalnih vozila širom Evrope.

Toyotin Logistički centar Zeebrugge VLC igra značajnu ulogu u nastojanju Toyota Motor Europe (TME) da maksimizira svoju efikasnost logistike kroz smanjenje troškova i kraće vrijeme dostave, što pomaže povećati zadovoljstvo kupaca u Evropi. Pored brodova, kamiona i željeznice za distribuciju vozila za velike i dalekosežne dijelove Evrope - kao što je Rusija – objekat je također dizajniran za skladištenje, ugradnju opreme i kontolu Toyota i Lexus vozila prije isporuke za Belgiju, Njemačku i Nizozemsku.

Kao rezultat odlične suradnje između Toyote i logističkog partnera SINTAX, brodske linije, raznih agencija i transportnih partnera sa stalnim fokusom na neusporedivu kvalitetu i sigurnost vozila, Zeebrugge VLC je sada po mnogima kao mjerilo za slične aktivnosti u tom regionu.

Zeebrugge VLC pojačava svoje aktivnosti s gradnjom nove rive za pristajanje brodova, čime će postati objekt za promet više brodova i vozila na godišnjem nivou.

Nakon ekspanzije u 2003, samo dvije godine nakon početka operacija, mjesto trenutno zauzima 460.000 m². Centrom upravlja sedam Toyotinh zaposlenika i osigurava inidrektno zapošljavanje više od 100, u potpunosti osposobljenih, radnika iz logistike SINTAX.