{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Toyota povezala kočenje i navigaciju

F
8.2.2008. u 18:14
0
0
Toyota povezala kočenje i navigaciju
0
Toyota povezala kočenje i navigaciju
Toyota Motor Corporation (TMC) je objavila da je njen sustav za pomoć pri kočenju Brake Assist, koji pomaže pri primjeni ispravne sile kočenja, sada - prvi na svijetu - spojen sa sustavom za navigaciju na vozilu.
Najnoviji sustav za pomoć pri kočenju Brake Assist, tvrtke TMC, uključuje se kada vozač naglo zakoči zbog upozorenja o blizini znaka za obavezno zaustavljanje koje dobiva od sustava za navigaciju, zvučno i vizualno na zaslonu.

Sustav za navigaciju može upozoriti vozača prikazivanjem informacija o znaku za obavezno zaustavljanje koji se nalaze u njegovim zemljovidima. Sustav za pomoć pri kočenju Brake Assist optimalno podešava kočionu silu temeljem informacije o položaju vozila (dobivene od stražnje kamere) i stvarne sile koju vozač primjenjuje na kočnice. TMC se nada da će ova novo razvijena tehnologija, u suradnji s tvrtkama AW CO.Ltd., Zenrin Co. Ltd. i Toyota Mapmaster Incorporated, pomoći smanjenju sudara na raskršćima; te ga namjerava staviti u ponudu na modele vozila koji u skoroj budućnosti izlaze za japansko tržište.

Razvoj sustava za pomoć pri kočenju, povezanog sa sustavom za navigaciju slijedi nakon što je tvrtka TMC u lipnju 2007. godine razvila prvi sustav na svijetu koji upotrebljava zemljovidne podatke sustava za navigaciju na vozilu da bi vozača upozorio, putem zaslona i zvučno, na znakove za obavezno zaustavljanje - sustav je TMC poboljšala u rujnu 2007. dodavanjem zvučnog upozorenja koje se uključuje ako vozač ne počne usporavati u blizini linije znaka za obavezno zaustavljanje. Kao dio svojih napora da ostvari održivu mobilnost, TMC namjerava pojačati inicijative za zaštitu u prometu putem:

1) razvoja još sigurnijih vozila i tehnologija koje se temelje na TMC konceptu ugrađenog sustav za sigurnost (Integrated Safety Management Concept)
2) sudjelovanja u kreiranju sigurnog okruženja u prometu
3) aktivnosti osmišljenih da se ljudi obrazuju o sigurnosti u prometu kako ne bi bilo stradalih u prometu, što se može smatrati posljednjom nadom za društvo koje cijeni mobilnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: