Funkcionalan i sportski
78

Teslin Pickup će koštati manje od 50.000 dolara

Klix.ba
Osnivač i direktor kompanije Tesla Elon Musk je izjavio da će nadolazeći Pickup biti jeftiniji od 50.000 dolara.

Musk je ranije otkrio neke detalje o Teslinom Pickupu i planirane karakteristike poput dometa, pogona na sva četiri točka uz pomoć dva motora, dinamičnog ovjesa i kapaciteta vuče, a sada je u podcastu Ride the Lighting otkrio još neke.

"Ne želimo da bude mnogo skup, mislim da će početna cijena biti niža od 50.000, maksimalno 49.000 dolara, a idealno bi bilo i manje od toga. Ne može biti nepristupačan, mora biti nešto što je pristupačno. Postojat će skuplje verzije, ali morate dobiti dobar Pickup za 49.000 dolara ili manje", izjavio je Musk.

Uzimajući u obzir prethodne komentare, moglo se zaključiti da će dizajn Pickupa biti prilično poseban.

"Mora biti nevjerovatno funkcionalan, ali i izgledati nevjerovatno. Neće izgledati kao običan pickup, nego će izgledati prilično futuristički. To znači da neće biti za svakog, jer ako neko želi pickup koji izgleda poput onih koji postoje već 20-40 godina, onda vjerovatno nije za njega", dodao je Musk.

On je potvrdio da nedavno objavljeni teaser pokazuje prednji dio Teslinog Pickupa.

Što se tiče mogućnosti, Pickup će zadovoljiti visoke standarde.

"Bit će sposobniji od ostalih pickupa. Cilj je da bude bolji i od Forda F-150 u smislu funkcionalnosti te da bude bolji sportski automobil od Porschea 911. To je inspiracija", kazao je Musk.

Ford je nedavno potvrdio plan za elektrifikaciju pickupa F-150, a investirao je i u startup Rivian s kojim će zajedno proizvesti još jedno električno vozilo.

Ranije ove godine je Musk kazao da će Tesla predstaviti električni pickup tokom ljeta.