Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedina koja je ostala cista od zlocina i genocida,a ipak je svi mrze.Bit ce ona na svakom mjestu ubuduce.Hvala momcima koji su postavili na internet snimak https://www.youtube.com/watch?v=BuAt2frdLjM
U nevadi vec idu ovi kamioni i to bez vozaca.Drasticno smanjene saobracajne nezgode,jer je u 99,9 % slucajeva uzrok nezgode ljudski faktor.Ovo je buducnost,ne treba negativno gledati ni po pitanju radnih mjesta,ako se jedna zatvaraju,stvara se mogucnost za otvaranje novih radnih mjesta.
@Rutmira gdje idu,proizvodnja počinje tek 2019,ajd ne laži
@LUCKIES Idu testni kamioni bez vozaca sirom drzave Nevade u USA.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
po nekim normalnim računicama ako se kamion smije voziti 9h (USA/Europa ne znam za Kanadu) bez stajanja za to vrijeme brzinom od 65mph može preći oko 600milja, dok u Europi brzinom od 90KM/h može preći 800Km što ne prelazi domet od tih 500milja pritom nema šanse voziti u kontinuitetu istom brzinom, što ovaj domet od 500milja čini dovoljnim, a što se tiče punjača, neće biti na parkingu 1 vec vjerovatno svako parking mjesto po jedan.
U Americi imas pravo voziti 11 sati tokom dana tako da baterija mora da se napuni u medjuvremenu.
ovaj kamion ne valja iz jednog razloga : UKIDANJE RADNIH MJESTA
Koliko je samo stala zatvoreno kad je auto izmisljen... sva ta radna mjesta... i svi ti konji...
apsolutno nije tačno, neću obraćati pažnju na evropske gdje 99% kamiona vuče svoje prikolice, konkretno u USA ima barem 50% kamiona koji vuku svoje prikolice i vozači normalno čekaju na utovar u prikolicu koju je dovezao, PS kamioni su na predstavljanju imali Tesline prikolice ne neke standardne.
Ako bi takođe i prikolicu opremili sa el motorima i baterijama domet bi vrlo lako mogao da se udvostruči, mada bi uticalo na nosivost zbog težine baterija
Izgleda elegantno i prelijepo,al cijena je nerealna..
Tako je. Previše jeftino!