Moćan i otporan na metke
62

Teslin Cybertruck brži od Porschea 911 dok na prikolici vuče drugi Porsche

D. B.
Kompanija Tesla je napokon počela isporučivati prve primjerke dugo i nestrpljivo očekivanog električnog pickupa Cybertruck, a u međuvremenu je objavljen i video koji prikazuje njegovu moć.

Cybertruck ima impresivne performanse, no i cijenu od najmanje 100.000 dolara za najbolju verziju. Prvi primjerci su isporučeni kupcima u fabrici u Austinu, a tom prilikom su iz Tesle saopćili da pickup može povući 4.990 kg tereta i ubrzati od 0 do 100 km/h za oko 2,6 sekundi (najbolji model).

Direktor kompanije Tesla Elon Musk je isporučio prve primjerke njihovim vlasnicima nakon kratke prezentacije fukusirane na mogućnosti pickupa, među kojima je i njegova impresivna vučna moć koja iznosi 4,990 kg. Također, moguće je utovariti do 1.134 kg u prostor za teret.

Pored toga, prikazan je i video koji pokazuje kako Cybertruck pobjeđuje Porsche 911 (2023) u utrci ubrzanja na 402 metra iako vuče prikolicu s natovarenim Porscheom 911.

Kada nije pod teretom, najsnažnija verzija Cybertrucka može preći stazu od 402 metra za manje od 11 sekundi. Što se tiče vuče tereta, Cybertruck pobjeđuje i dizelski pickup Ford F-350.

Tokom svečanosti isporuke 10 primjeraka Cybertrucka prikazan je i video koji demonstrira njegovu otpornost na metke.