Samo 30 primjeraka
45

TechArtov Porsche 911 Turbo S razvija 790 KS

D. B.
Specijalist za tuniranje Porscheovih automobila, kompanija TechArt, na sajam automobila u Tokiju došla je sa svojom najnovijom verzijom modela 911 Turbo S.

TechArt je pripremio GTsport paket koji uključuje prednji branik s bočnim krilcima, pragove, bočne usisnike zraka, stražnji difuzor i otvore na braniku. Tu je i stražnji spojler, a tuner je pripremio i haubu. Svi dijelovi se mogu dobiti s izloženim karbonom, kao što se može vidjeti na fotografijama. Paket uključuje GTsport oznake i natpise, potpuno izmijenjenu unutrašnjost te izbor između dva seta felgi.

Formula VI Race felge dolaze s opcionim karbonskim aero diskovima, dok Formula VII Race set možda predstavlja i bolji izbor. Među poboljšanja spadaju bočni retrovizori, ovjes prilagodljiv po visini, kao i TechArtov sportski izduvni sistem s karbonskim završecima izduvnih cijevi. Tuner nudi dva paketa poboljšanja performansi.

Paket Power Kit TA092/T1.1 povećava snagu na 700 KS i 900 Nm obrtnog momenta te podrazumijeva nešto više od samog mapiranja ECU jedinice.

Oni koji odaberu Power Kit TA092/T2.1 dobit će najmoćniju verziju, nove turbopunjače i posebna podešavanja motora i mjenjača, kao i veću brzinu. Rezultat modifikacija je 789 KS i 950 Nm te maksimalna brzina od 350 km/h.

Detalja o modifikacijama nema, no kao i obično, granica je samo budžet. U slučaju automobila na fotografijama, unutrašnjost je presvučena kožom i Alcantarom, što se između ostalog odnosi na armaturnu ploču, upravljač, panele vrata i sjedišta pa čak i centralnu konzolu te centralni naslon za ruku.

Cijena također nije javno objavljena.

Vezani članci