auto
0

Takmičenje Audijevih i Škodinih servisera u BiH

Sarajevo-x.com
Na državnom prvenstvu Škoda i Audi servisera u Bosni i Hercegovini koje organizuje ASA AUTO, nakon dva kvalifikaciona kruga takmičenja, izabrani su finalisti. Najbolji serviseri će učestvovati na međunarodnim takmičenjima Škoda Service Chalenge i Audi Twin Cup.

"Već niz godina organizujemo ovo takmičenje za naše ovlaštene servisere. Cilj nam je na jednom mjestu okupiti servisere kako bi mogli razmijeniti iskustva i usvojiti nove vještine i znanja koje nameće automobilska industrija", ističe Sanela Jusić, rukovodilac marketinga postprodaje ASA AUTA.

Najbolji Škodini serviseri su iz ovlaštenih Škodinih servisa među kojima su Škoda centar Bihać, Cosmos Commerce Tuzla, UNO Tešanj, AUTORAD Pelagićevo, AUTOKOMERC VS Banja Luka i ASA PSS Sarajevo. Prvo mjesto u kategoriji Škoda servisni savjetnici osvojio je Omer Ramić iz auto kuće UNO, Tešanj, dok je najbolji bosanskohercegovački servisni tehničar Admir Gibić, također iz auto kuće UNO.

Na državnom Audi Twin Cupu učestvovali su serviseri iz Interauta, Tuzla i ASA-e PVA, Sarajevo. Prvo mjesto osvojio je tim A1 iz auto kuće ASA PVA. Ovaj tim je, kao prošlogodišnji pobjednik, učestvovao na međunarodnom finalu održanom početkom oktobra u Španiji i osvojio dvanaesto mjesto što je do sada najbolji plasman naših predstavnika.

Na državnom finalu serviseri su morali pokazati znanje iz teorije i poznavanja brenda, direktnog prijema vozila i poznavanja proizvoda, elektronike i mehanike, te osnova servisnih suštinskih procesa.

"Naši predstavnici svake godine ostvaruju sve bolje i bolje rezultate, što je evidentan pokazatelj napretka u radu, novih vješina koje smo stekli i posvećenosti ispunjavanju poslovnih ciljeva. Prije svega tu mislimo na visok nivo zadovoljstva naših kupaca", zaključuje Jusić.