auto
0

Svečano proglašenje pobjednika Šampionata BiH u auto i karting sportu

Klix.ba
Napokon su, nakon brojnih problema i nesuglasica, poznati pobjednici u svim klasama.

Tradicionalnom svečanom ceremonijom proglašenja najboljih takmičara i klubova označen je kraj ovogodišnjeg Šampionata BiH u auto i karting sportu.

Na ceremoniji koja je u organizaciji BIHAMK-a održana u subotu, 29.11. u sarajevskom hotelu “Saraj”, podijeljena su priznanja i nagrade najboljima u svim klasama i po svim kategorijama.

Najvrijednije priznanje, “Zlatna kaciga”, pripalo je Aliji Karabašiću, članu AK “Jajce”, koji je u I klasi Šampionata u ocjensko-spretnosnoj vožnji bio najbolji 1996., 1997., 2000., 2002. i 2003. godine.

U brdsko-brzinskom prvenstvu u generalnom plasmanu najuspješniji su bili član SAKS-a, Neven Vukasović, koji je trijumfovao u klasi N2, zatim Zakir Oković, također član SAKS-a, i Jean Francois la Roch, član TUZAMK-a.

Pobjednici po klasama bili su: Fadil Kadić /N1/, Neven Vukasović /N2/, Nihad Alikadić /H3/, Bakir Hadžić/H4/ I Suad Hota /H5/. Najbolji klub je saajevski SAKS, najuspješniji sponzor “Šandor” iz Sarajeva, dok je Avaz” zauzeo 4. mjesto.

U auto slalomu , osim Alije Karabašića, koji je bio najbolji u klasi 1, pobjdnici su: Amir Hrnjić (klasa 2), Franjo Deljak (klasa 3), kod žena Amra Duranović i u kategoriji invalida Adelhaid Suljetović. Najbolji klub je AK Jajce, a sponzor KOMOTIN.

U off road reliju najbolji su: Josip Ozimec (klasa 1), Haris Rastoder (klasa 2) i Miladin Šućur (klasa 3. Najuspješniji klub je 4x4, a sponzor INA.

U kartingu Hakija Halilović je najbolji u klasi 60 ccm, Armin Dedović (80 ccm), Marko Kulušić (100 ccm junior) i Predrag Simić (100 ccm senior). Najbolji klub je TUZAMK, a sponzor “Mujkanović Racing”.